"Lor" se vraća na rusko tržište

Fabrika za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila "Lor" (Lohr) u Bačkoj Topoli u narednoj godini planira da ostvari 50 posto proizvodnje iz 2007. i 2008. godine, kada se na godišnjem nivou izrađivalo i izvozilo 1.000 specijalizovanih transportera. Nakon što je nedavno potpisan ugovor sa ruskim partnerom o prodaji novog tipa prikolica, primljeno je 15 ranije otpuštenih radnika,a predviđeno je da se taj broj u narednoj godini poveća. U "Loru" očekuju da će se automobilska industrija kojoj je namenjen njihov proizvod oporaviti i da će kapaciteti pogona u Bačkoj Topoli dostići polovinu produkcije koja je zabeležena pretprošle godine. U ovoj godini nije izrađena ni jedna prikolica, ističu u tom preduzeću i ukazuju da je isporučeno nekoliko kontingenata u Alžir, čime je prodat deo gotovih proizvoda na zalihama. Lane je proizvodnja svedena na četvrtinu zbog prekida izvoza na rusko tržište, kome je bila namenjena celokupna produkcija a otpušteno je i 120 radnika.

"Lor" se vraća na rusko tržišteFabrika za proizvodnju prikolica za prevoz putničkih automobila "Lor" (Lohr) u Bačkoj Topoli u narednoj godini planira da ostvari 50 posto proizvodnje iz 2007. i 2008. godine, kada se na godišnjem nivou izrađivalo i izvozilo 1.000 specijalizovanih transportera.

Nakon što je nedavno potpisan ugovor sa ruskim partnerom o prodaji novog tipa prikolica, primljeno je 15 ranije otpuštenih radnika,a predviđeno je da se taj broj u narednoj godini poveća, rečeno je Tanjugu u toj firmi.

U "Loru" očekuju da će se automobilska industrija kojoj je namenjen njihov proizvod oporaviti i da će kapaciteti pogona u Bačkoj Topoli dostići polovinu produkcije koja je zabeležena pretprošle godine.

U ovoj godini nije izrađena ni jedna prikolica, ističu u tom preduzeću i ukazuju da je isporučeno nekoliko kontingenata u Alžir, čime je prodat deo gotovih proizvoda na zalihama.

Lane je proizvodnja svedena na četvrtinu zbog prekida izvoza na rusko tržište, kome je bila namenjena celokupna produkcija a otpušteno je i 120 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik